Wat kun je allemaal met macrame touw maken?

macrame touw

Je kunt tegenwoordig geen woonblad meer openslaan of je ziet een macrame hanger staan. Deze muurhangers zijn ontzettend populaire, en gemakkelijk zelf te maken met macrame touw. Dit touw is speciaal ontwikkeld om met de hand in diverse vormen te knopen. Het is zacht, maar wel stevig genoeg om gewicht te dragen en een klein beetje stuf aan het oppervlak zodat de knopen niet los gaan. Macrame touw kun je in super veel winkels en webshops kopen, waarna je aan de slag kunt met je eigen DIY-project. Het eerste waar mensen aan denken als ze dit touw zien is natuurlijk een macrame hanger voor aan de muur. Deze worden vaak geassocieerd met spiritualiteit, voornamelijk door hun natuurlijke en vaak symmetrische uitstraling. Je kunt dit soort hangers in diverse woonwinkels kopen, maar het is natuurlijk veel leuker om ze zelf te knopen.

Met macrame touw zelf een hanger knopen

De macrame hangers die je in de winkel vindt zijn vaak gemaakt van het goedkoopste touw dat ze maar konden vinden. Op die manier kunnen ze de hanger zo goedkoop mogelijk aanbieden, want er zit natuurlijk best veel tijd in het knopen ervan. Als je een beetje handig bent koop je zelf mooiere kwaliteit macrame touw en knoop je je eigen hanger. Dit is vaak zelfs goedkoper dan een kant en klare hanger kopen, en de kwaliteit touw is dan veel beter. Je kunt de hanger dan precies maken zoals je zelf wilt. Dit kan naar eigen ontwerp maar je kunt er ook diverse patronen voor vinden op internet.

Een plantenhanger maken met macrame touw

Zo’n muurhanger is niet het enige wat je kunt maken met dit stijlvolle touw. Wat dacht je van een heuse plantenhanger? Als je het touw op een speciale manier knoopt dan kun je er een pot in hangen met een mooie hangplant. Je kunt daar net als bij een muurhanger kralen in verwerken voor een unieke look, en zelfs edelsteenhangers als je dat mooi vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.