Wat doet een lifestyle fotograaf precies?

lifestyle fotograaf

Er bestaan veel verschillende soorten fotografen en ze specialiseren zich allemaal ergens anders in. Iemand noemt zichzelf meestal lifestyle fotograaf als diegene meerdere specialisaties heeft, en dan vooral in de richting van mode, eten en portretten. Deze drie vallen namelijk allemaal onder de noemer ‘lifestyle’ en maken dus dat iemand zich ee lifestyle fotograaf noemt. Je kunt deze fotograaf dus zowel inhuren voor het schieten van portretten als het maken van mooie reportages van kleding of eten. En nu denk je misschien ‘foto’s van eten? Hoezo?’. Maar bedenk je dan eens dat tijdschriften bol staan van mooi gestylede foto’s van maaltijden en hapjes. Al deze foto’s moeten worden vormgegeven en gefotografeerd. Een fotograaf die gespecialiseerd is in foto’s van eten weet precies hoe je dat doet.

Een lifestyle fotograaf doet ook modeshoots

Het leuke aan het werk van een lifestyle fotograaf is dat diegene ook modefoto’s kan schieten. Ook dit valt namelijk onder de noemer ‘lifestyle’. Dus als je een goede fotograaf zoekt voor een modeshoot of een marketingcampagne voor een kledingmerk dan kun je een lifestyle fotograaf inschakelen. Deze heeft doorgaans ervaring met het schieten van kleding, wat wil zeggen dat diegene weet hoe de kledingstukken het beste naar voren komen. Daarbij zijn verschillende aspecten namelijk van belang. Denk maar eens aan de belichting en de manier waarop het model staat. Een lifestyle fotograaf ziet door de lens precies wat mensen zullen zien als ze het tijdschrift openslaan, en kan dus aanwijzingen geven aan het model.

Portretfoto’s laten schieten

Ook voor het maken van portretfoto’s kun je bij zo’n algemeen fotograaf terecht. Of het nu een zakelijk portret van jezelf moet zijn of een portret van al je gezinsleden, dat maakt niet uit. De fotograaf zal zorgen voor de juiste achtergrond en belichting, en in de gaten houden dat iedereen even goed zichtbaar is en mooi op d foto staat. Het schieten van portretfoto’s is best een kunst, dus zorg ervoor dat je en professional kiest met veel ervaring.

Leave a Reply

Your email address will not be published.