APK in Barendrecht laten uitvoeren

Heb je een auto? Dan ben je vast bekend met de APK keuring. Deze jaarlijkse keuring kun je voor je auto laten uitvoeren bij garages en APK keurstations. Deze partijen zijn door de RDW gemachtigd om de keuring van de auto te doen en deze daarna door te geven aan de Rijksdienst voor Wegverkeer. Heb je een auto en woon je in Barendrecht of omgeving? Dan kies je al snel ervoor om je APK in Barendrecht uit te laten voeren.

Wat komt er bij de APK keuring kijken?

De APK keuring begint al met de brief die je thuis krijgt. Je ziet dat je auto gekeurd moet worden en er is haast bij, binnen een maand moet dit gedaan worden. Rij je zonder goedkeuring rond? Dan riskeer je een boete. Ga je de APK keuring in Barendrecht uit laten voeren dan neem je je autopapieren mee. Dit is namelijk de eerste eis van de APK. Vervolgens wordt bij de garage de auto gecontroleerd op de wettelijk vastgestelde punten. Deze punten zijn gericht op veiligheid. Dus het minimale kan al voldoende zijn.

APK keuring en banden

De banden zijn een onderdeel die veel slijten. Zijn je banden onder de wettelijk verplichte profieldiepte van 1,6mm? Dan wordt de auto erop afgekeurd. Banden zijn een essentieel onderdeel van de auto. Het raken van een stoeprandje is soms al genoeg om de band of de velg te beschadigen. In beide gevallen zal de band door de APK worden afgekeurd.

Hoe vaak is een APK nodig?

Als er niks met je auto aan de hand is, zal je waarschijnlijk niet eerder naar de garage gaan dan wanneer de nodige APK weer voorbijkomt. Je auto heeft elk jaar een controle moment nodig om er zeker van te zijn dat hij nog veilig rijdt. Laat je de APK keuring niet doen voor de vervaldatum, krijg je een boete. Dat zou zonde zijn, aangezien de keuring zo gedaan is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.