Je oude meubel stofferen

Meubel stofferen

Veel mensen gooien hun ‘oude’ meubels weg als ze erop uitgekeken zijn. De kleur past niet meer bij de vernieuwing van het interieur of de stof begint een beetje kapot te gaan door de kat die er steeds uitgebreid op ligt te spinnen. Maar die mooie meubels waar je een aantal jaar geleden zo ontzettend veel geld aan uit hebt gegeven zijn nog lang niet toe aan vervanging, hooguit aan een opfrisbeurt! Goed idee om opnieuw je meubel te stofferen.

Een duurzame keuze

Anno 2020 is het maken van duurzame keuzes niet meer weg te slaan uit onze maatschappij. Gooi jij je oude bank of fauteuil zonder na te denken bij de stort, of denk je erover na om je meubel te stofferen en hem dus een tweede kans te geven? Dat laatste is een keuze die steeds veel meer mensen maken, en dat is geheel terecht. Als je meubel nog in prima staat is dan kun je er een leuk nieuw project van maken.

Do It Yourself

Het leukste aan het opnieuw laten stofferen van bijvoorbeeld je bank of fauteuil is het uitzoeken van een nieuwe stof. Nieuwe stof betekent een nieuwe keuze aan materialen en kleuren. Misschien denk je er ook wel over na om je huis een nieuw kleurtje te geven, geheel begrijpelijk om dat direct ook te doen. Laat je bij een stoffeerder vooral adviseren over de keuzen van de nieuwe stof voor jouw bank, dat doen ze namelijk maar wat graag.

Hulp vragen is goed

Sommige mensen vragen niet graag om hulp, maar als jij graag alles uit jouw woonkamer wil halen dan is het belangrijk dat alles in de ruimte mooi op elkaar afgestemd is. Heb jij bijvoorbeeld al een fluwelen gele fauteuil, dan staat een nét andere kleur geel op je bank vaak niet heel mooi. Een mooie contrasterende of juist rustige kleur kan er juist voor zorgen dat er een nieuwe dynamiek in jouw woonkamer komt. Waar wacht je nog op?

Leave a Reply

Your email address will not be published.