Heb jij al eens van hypnobirthing gehoord?

Ben je zwanger en moet je binnenkort bevallen? Dan is het goed om je eens in te lezen over hypnobirthing. Deze techniek heeft betrekking op natuurlijke pijnbestrijding aan de hand van een bepaalde ademhaling en focus. Iedereen heeft wel eens van hypnose gehoord. Hypnobirthing maakt in feite gebruik van dezelfde technieken, maar dan met een ander doel. Hoe gek het ook klinkt, je kunt jezelf namelijk onder hypnose brengen, of op zijn minst in een heel ontspannen staat van zijn. Bij een hypnotherapeut kun je deze technieken aanleren, waarna je ze zowel tijdens je zwangerschap kunt inzetten als je last hebt van kwaaltjes, als tijdens je bevalling.

Bevallen met hypnobirthing is makkelijker

Vele vrouwen die deze techniek hebben gebruikt tijdens hun bevalling geven toe dat het ze enorm geholpen heeft om kalm te blijven. Doordat je heel bewust met je ademhaling bezig bent en je mentaal gezien als het ware een beetje uit je lichaam treedt kun je de pijn veel beter handelen. Je ziet jezelf als het ware los van je lichaam, en dus los van de pijn. Het is heel lastig uitleggen aan mensen die de term hypnobirthing nog niet kennen, maar dat het voor veel vrouwen goed werkt is iets wat zeker is.

Ontspannen de bevalling ingaan

Natuurlijk is het belangrijk dat je niet reeds gestrest start met bevallen. De dagen (of liever zelfs weken) voor de bevalling dien je het heel rustig aan te doen en je lichaam rust te geven. Je gaat immers een flinke prestatie moeten leveren. De technieken van hypnobirthing kun je al tijdig in gaan zetten om er mee te oefenen. Je brengt jezelf dan af en toe in een hele ontspannen staat van zijn, waarin je het gevoel hebt dat je alles aankunt. Als je dit vaker oefent zul je dat gevoel tijdens de bevalling beter op kunnen roepen. Stel het oefenen dus niet uit tot het laatste moment maar experimenteer er vooral zo veel mogelijk mee voor het beste resultaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.