Edelstenen hanger kopen

edelstenen hangers

Ben je gek op edelstenen? Ben je gefascineerd door die prachtige kleuren, de schittering van de steen of door eventuele krachten die edelstenen bezitten? Dan is een edelstenen hanger misschien wel iets voor jou en kun je overwegen om er een aan te schaffen. Er zijn bestaan allerlei verschillende edelstenen, in een keur aan kleuren, variërend van zwart, zoals onyx, tot wit (melkkwarts) tot rood (robijn) en blauw (lapis lazuli) die allemaal hun eigen oorsprong hebben. Edelstenen zijn mineralen en zitten dus in de grond. Niet alle mineraalsoorten worden voor sieraden gebruikt en de ene soort is kostbaarder dan de anderen.

Verschillende soorten hangers

Als je een edelstenen hanger wil kopen, heb je dus keus uit verschillende soorten edelstenen in verschillende kleuren en ook texturen. Maar wat uiteindelijk bepaalt hoe vaak je een ketting draagt is natuurlijk niet alleen de steen, maar ook waar deze aan hangt. Een ketting kan van goud of zilver zijn, maar ook van leer, sisaltouw of synthetisch materiaal. Het contrast tussen de hanger maakt of breekt een kettinkje – vooral wanneer het design eenvoudig is. Tot slot moet een hanger een prettige sluiting hebben, die door de drager van de hanger zelf open en dicht kan worden gedaan, zonder al te veel gepriegel en gepruts.

De magie van edelstenen?

Vroeger geloofde men dat bepaalde edelstenen en kristallen bijzondere krachten bezaten en sommige mensen geloven dit nog steeds. Denk bijvoorbeeld aan een kristallen bol, waarin je de toekomst zou kunnen zien, of aan obsidiaan, een steen die je zou beschermen tegen fysieke of emotionele kwade krachten. Rozenkwarts is, zoals de naam al zegt, een kwartssoort in een kenmerkende prachtige zachtroze kleur. Niet geheel toevallig is rozenkwarts de edelsteen van de liefde en moedigt liefde, respect en vertrouwen aan bij een ieder die het draagt. Of je nu gelooft dat edelstenen bepaalde krachten bezitten of niet, een edelstenen hanger is een mooie toevoeging aan je sieradencollectie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.