LEAN learning RPA solving

RPA Robotics

Elke ondernemer weet dat het duurste aspect van de bedrijfsvoering, de arbeidskosten zijn. Daarnaast zijn bedrijfsprocessen soms inefficiënt en tijdrovend. Door inefficiënt werken gaan er soms vele duizenden euro’s verloren, om maar niet te spreken van de vele ergernissen en irritaties die de maandafsluiting op de financiële afdeling oproept. De uitwisseling van financiële data roept vaak veel spanningen op. Iemand moet het echter doen. Maar waarom zou je niet besparen op de arbeidskosten en ergernissen? De oplossing is simpel en bestaat uit LEAN management en RPA Robotics.

Lean en RPA Robotics

RPA staat voor Robotic process Automation (RPA), oftewel de standaard processen laten uitvoeren door robots (oftewel computers). Daarvoor moet je wel weten waar dan precies de knelpunten zitten en waar verbeteringen toepasbaar zijn. Met Lean kom je dat te weten. Lean is een management filosofie die uitgaat van het beste, meest efficiënte resultaat behalen, met het minste verspilling. De twee zijn complementair aan elkaar.

Procesmatig werken

Door als onderneming procesmatig te werken kan het bedrijf groeien. Efficiëntie en inzicht in processen kan veel uitmaken in het toekomst bestendig en markt bestendig maken van het bedrijf.

De voordelen van RPA Robotics

De voordelen van Robotics gebruiken in bedrijfsprocessen zijn groot. Naast de kostenbesparing en ergernissen van steeds terugkerend werk is RPA Robotics gebruiken snel. Computers kunnen complexe financiële data binnen luttele seconden organiseren en versturen. Alleen de analyse blijft over voor menselijk werk. Daarnaast is een robot consistent. Een fout is snel ontdekt en na herstel van het proces van de robot zal het niet meer voorkomen. De kwaliteit kan dus alleen maar beter worden. Niet door verveling of vermoeidheid verslechteren. Ten slotte is RPA Robotics gebruiken zeer flexibel. Het maakt niets uit of er piekmomenten in de financiële data zitten. De robot raakt niet oververmoeid of ziek.

Eigenlijk is het dus zeer logisch om bedrijfsprocessen te robotiseren (automatiseren), al is het alleen maar om ergernissen en fouten te voorkomen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.