Loopbaan

Loopbaan Den Haag

Je eerste baan kun je je waarschijnlijk nog goed herinneren. De meeste tieners beginnen met werken in de supermarkt of in de horeca. Het is best lastig om alles goed te doen, op tijd te komen en te luisteren naar je leidinggevende. Maar alles leert, en je bent weer een ervaring rijker. Je eerste echte baan zal beginnen als je je studie hebt afgerond. Als het lukt om een baan te vinden waar je voor geleerd hebt, is dat al fantastisch. Of je hebt het geluk dat je na je stageperiode mag blijven. Anders moet je er voor kiezen om eerst maar ergens anders te beginnen en daar ervaring op te doen. De definitie van loopbaan is: de reeks van maatschappelijke posities die iemand gedurende zijn leven inneemt.

Loopbaanbegeleiding

Als je een werkplek hebt gevonden, maar je zit hier niet meer op je plek, of je bent er een beetje op uitgekeken, of je wilt gewoon hogerop, dan wordt het tijd om verder te kijken. Je begint weer met solliciteren en netwerken. Maar soms is het lastig om uit te zoeken wat je nu eigenlijk wilt. Dan is er een mogelijkheid om een loopbaancoach te benaderen. Zo kun je zoeken voor je loopbaan in Den Haag.  Deze loopbaancoach zal met jou een gesprek voeren en proberen samen uit te zoeken wat je interesses zijn, waar je naar op zoek bent en wat je doel is. Soms krijg je ook opdrachten mee of oefeningen zodat je zonder angst kunt solliciteren of ergens op af durft te stappen.

Hoe ga jij dit aanpakken?

Een baan vinden waar je blij en gelukkig van wordt kost wel tijd en energie. Vooral als je je carrière helemaal wilt omgooien. Dit kan zijn als je iets lager geschoold bent, maar je ziet ook mensen die hoofd boekhouding zijn en hier zo op uitgekeken zijn dat ze rijschool leraar worden. Ga je een nieuwe studie beginnen of neem je een sprong in het diepe? Ontdek je talenten en kom erachter waar je in uitblinkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.